Droge ogen

  • Behandel de oorzaak, niet de symptomen
  • Stimulatie van de meibomklieren zorgt voor minder verdamping van het traanvocht
  • IPL behandeling zorgt bij 90% van de mensen voor een verbetering

Dankzij onze exclusieve samenwerkingen met toonaangevende leveranciers op het gebied van IPL- en laserbehandelingen kunnen wij jou een breed scala aan apparatuur aanbieden. Met onze IPL-apparaten voor droge ogen bieden we jou een veilige en effectieve oplossing tegen dit probleem.

Demo aanvragen

Onze apparatuur voor droge ogen

Quantel C.Stim IPL Systeem – De oplossing voor droge ogen

  • Hoge lichtintensiteit
  • Gedetailleerde beelden
  • Duurzame structuur

Een oplossing voor droge ogen

Veel mensen hebben last van droge ogen. Oogdruppels bieden slechts een tijdelijke oplossing. Door de behandeling met een IPL Systeem uit te voeren behandel je de oorzaak, niet de symptomen. Het nieuwe C.Stim IPL systeem ontworpen door Quantel Medical, behandelt de onderliggende oorzaken van droge ogen, disfunctie van de klier van Meibom en ontsteking, om de vicieuze cirkel van droge ogen te stoppen.

De C.STIM is ontworpen met als doel geavanceerde technologie te combineren met een strak, robuust en ergonomisch ontwerp. Het apparaat integreert de beste technologische kenmerken om doeltreffendheid, veiligheid, ergonomie te garanderen en om een "plug and play"-product aan te bieden dat eenvoudig te bedienen is.

Droge oogleden door problemen met de meibomklieren

De meibomklieren zijn kleine kliertjes die achter de rand van het ooglid liggen. Deze klieren voegen een olieachtige substantie (lipiden) toe aan de tranen van de traanfilm wanneer iemand knippert. Deze substantie heeft dezelfde eigenschappen als olie, namelijk dat het drijft op water. Hierdoor komt deze laag bovenop de tranen te liggen en vormt het een laag die ervoor zorgt dat de tranen minder snel verdampen.

Als de toevoeging van deze lipiden wordt verhinderd door een verstopping of verminderde productie zal de samenstelling van de laag minder goed zijn, waardoor een slechte smering en snellere verdamping wordt veroorzaakt. Ook wel de meibomklierdysfunctie (MKD) genoemd.

Oogdruppels dienen als een soort kunsttranen en zorgen maar kort voor verlichting omdat ze slechts de symptomen bestrijden. Ook het laten inbrengen van een plug in de traanafvoer zorgt er slechts tijdelijk voor dat het oog bevochtigd blijft. Oogdruppels tegen droge ogen zijn dus een tijdelijke oplossing. Het is veel verstandiger om te kiezen voor een langdurige en effectieve oplossing.

Een IPL behandeling pakt de oorzaak aan, niet alleen de symptomen

Middels IPL (Intense Pulsed Light) wordt de Meibom Klier Dysfunctie behandeld. Door de lichtflitsen worden de Meibomkliertjes in het ooglid gestimuleerd. De hoge dosering aan licht zorgt ervoor dat de signalen naar de klieren weer op gang komen en de dat de productie aanzienlijk wordt verbeterd.

Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat de verstopping verdunt en uiteindelijk wordt opgelost. De verstopping is vaak een opeenhoping van een substantie welke, net als bijvoorbeeld vet, dunner wordt door verwarming.  De lipidenproductie neemt vervolgens weer toe en de tranen zullen daardoor minder snel verdampen. Bij ongeveer 90% van de behandelde mensen is er een duidelijke vermindering van de droge ogen.

IPL behandelingen met de Quantel C.Stim IPL Systeem voor droge ogen bij de optometrist of optiekzaak

De behandeling van droge ogen hoeft niet langer plaats te vinden bij de oogarts. Droge ogen verhelpen kan met behulp van de revolutionaire IPL behandelmethode. Een IPL behandeling met de Quantel C.Stim IPL Systeem kan gewoon bij een optiekzaak plaatsvinden.

Door deze effectieve, maar veilige werking van de Quantel C.Stim IPL Systeem is de IPL behandeling binnen handbereik voor iedere optiekzaak. Zeg gedag tegen oogdruppels en kunsttranen. Zonder tussenkomst van de oogarts kunt u uw klanten dé oplossing bieden tegen droge ogen.