Optiekvision

Lensmeters

Een breed scala aan lensmeters van hoge kwaliteit

De lensmeter is een apparaat dat al gebruikt wordt om de sterktes (refractiewaardes) uit brillenglazen en (harde)contactlenzen af te lezen.

Digitale lensmeters voor een eenvoudige meting
Accuraat en efficiënt
Snel en makkelijk opslaan van de brilgegevens

SK-1000A
Lensmeter

Vooruitstrevende technologie

Voorzien van UV-transmissie en PD meting

Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

REICHERT LensChek Pro – Digitale Lensmeter

Vooruitstrevende technologie

Voorzien van UV-transmissie en PD meting

Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

VISIONIX VX40 – Lensmeter

 Visionix Wavefront Technologie

 Voorzien van UV-transmissie en PD meting

 Meer dan 1500 simultane meetpunten

VISIONIX VX36 – Lensmeter

 Vooruitstrevende technologie

 Voorzien van UV-transmissie en PD meting

 Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

REICHERT Lenschek Plus – Digital Lensmeter

Eigentijds en compact

Vooruitstrevende technologie

Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

Van analoge lensmeters naar digitale, automatische lensmeters

Door de tijd heen is het apparaat flink doorontwikkeld. Tot voor enkele jaren geleden waren alle lensmeters analoog. Men moest dan met één oog door een oculair kijken waarbij men een kruis zag. Was het kruis niet scherp te zien, dan kon dit handmatig scherp worden gesteld  met gebruik van een draaiknop. Deze draaiknop zorgde ervoor dat er naar een plus- of min-sterkte gedraaid kon worden. Als het kruis scherp werd gezien, dan kon men in de lensmeter de juiste sterkte aflezen van dat brillenglas. Soms was het niet mogelijk om het hele kruis scherp te krijgen, maar slechts één van de lijnen. In zo’n geval was er sprake van een cilinder afwijking. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuwe lensmeters volledig automatisch en worden alle sterktes als vanzelf weergegeven op een Lcd-display. 

Sferische en cilindersterkte berekenen

Bij een cilinder afwijking is, in tegenstelling tot alleen een sferische sterkte, de sterkte niet overal hetzelfde. Daardoor is het dus niet mogelijk om het volledige kruis scherp te stellen. Is er sprake van een cilinder afwijking dan is het noodzakelijk om eerst één lijn scherp te stellen en vervolgens de andere lijn. Ook is het van groot belang in welke as-richting de lijn scherp gesteld wordt. Uiteindelijk resulteert dit in twee sterktes. Door een rekensom op deze twee sterktes los te laten, is te berekenen welke sferische en cilindersterkte in het glas zit. Een oogarts of optometrist moest dit voorheen zelf doen, nu wordt dat geautomatiseerd. Hierdoor is het proces nog eenvoudiger geworden. Door erachter te komen welke sterkte een patiënt in zijn of haar bril heeft zitten, kan een oogarts, optometrist en TOA controleren of de huidige bril nog correct is. Deze brilsterkte wordt tevens gebruikt als basis voor een subjectieve oogmeting.

Lensmeters van Optiekvision

Optiekvision heeft een breed scala aan lensmeters, welke eenvoudig te koppelen zijn met phoropters en elektronische patiëntendossiers (EPD). Hierdoor is het mogelijk om snel en makkelijk de brilgegevens op te slaan en eventueel aan te passen.

Onze lensmeters worden momenteel in meerdere ziekenhuizen binnen Nederland met groot succes gebruikt.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.